De Boeddhistische Unie Nederland  (BUN) zegt nog niet te weten wanneer de zogenoemde meervoudige kamer van de Amsterdamse rechtbank in hoger beroep het oordeel van het Commissariaat voor de Media (CvdM),  om de BUN een boete en een terugvordering van 50.000 euro op te leggen, zal behandelen. Een week geleden nam de Amsterdamse rechtbank het besluit om de zaak naar de meervoudige kamer -drie rechters-  over te hevelen vanwege de complexheid van de zaak.

Reinier Tilanus

Reinier Tilanus

Reinier Tilanus, als bestuurslid binnen de BUN belast met deze kwestie: ‘Wij, maar ook het commissariaat hebben nogal wat stukken ingebracht. En ik kan me voorstellen dat de rechter die het hoger beroep in eerste instantie zou behandelen, daar meer tijd en ruggespraak voor nodig heeft. We hebben contact gehad met onze advocaat en die zegt dat dit wel vaker voorkomt.’ Tilanus zegt wel ‘een beetje verrast’ te zijn door de beslissing van de rechter.

Het commissariaat legde de boete van € 2500  op en spreekt de BUN juridisch aan omdat de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) in 2009 mediagelden onrechtmatig zou hebben gebruikt. De BUN heeft een delegatieovereenkomst met de boeddhistische omroep, maar het commissariaat acht de unie voor dat feit verantwoordelijk. De BUN houdt het op een boekhoudkundig probleem. Volgens de BUN zijn er door geraadpleegde accountants en juristen goede gronden aangedragen om het niet eens te zijn met uitspraken van het commissariaat op dit punt.

 

Categorieën: Nieuws, BOS-tv en radio, BUN - Boeddhistische Unie Nederland, Media
Tags: , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk