De Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) blijft voor de Boeddhistische Unie Nederland (BUN) een belangrijk onderwerp. De toekomst van de BOS als zogenoemde 2.42 omroep  en BUN (als zendgemachtigde) staat voor de komende ALV in juni op de agenda. BOS-directeur, Laetitia Schoofs, is samen met BOS-voorzitter Michel Dingarten voor de vergadering uitgenodigd.

Laetitia Schoofs. Foto web.

Laetitia Schoofs. Foto BOS.

Zoals het er nu naar uitziet valt, op basis van het huidige overheidsbeleid, over drie jaar het doek voor de boeddhistische omroep. Binnen het BUN-bestuur is afgesproken dat bestuurslid Reinier Tilanus in goed overleg met de BOS de leiding neemt in een inventarisatie van voorliggende vraagstukken en dossiers. Samen met Humphrey Versloot zal hij deze, inclusief de bestuurlijke verantwoordelijkheden en mogelijkheden van de BUN, in kaart brengen. Als het bestuur door Versloot en Tilanus op de hoogte is gesteld van hun bevindingen, zullen de leden van de BUN over een voorgestelde beleidsrichting worden geïnformeerd. Ze kunnen zich daar dan over uitspreken.

De BUN zegt nog steeds niets te hebben vernomen over de uitslag van een ingediend bezwaar tegen het opleggen van een boete en het terugvorderen van ruim 50.000 euro door het Commissariaat van de Media. De BOS zou een deel van het budget oneigenlijk hebben besteed. De bestuursleden Tilanus en Versloot gaan hierover in maart in overleg met de BOS. Eind vorig jaar voerde de BOS verweer tegen de opgelegde boete.

 

Categorieën: Nieuws, BOS-tv en radio, BUN - Boeddhistische Unie Nederland
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk