De politie in de Canadese stad Toronto heeft de laatste tijd zeker een dozijn klachten gekregen over als boeddhistische monniken verklede bedelaars. Met geschoren hoofden en gekleed in kleurige gewaden troggelen ze geld af aan voorbijgangers, maar de ‘monniken’ zijn niet wie ze lijken. Eenmaal een donatie gegeven dringen ze bij de gever aan meer geld te geven. Mede daardoor is de politie ervan overtuigd dat het om nep-monniken gaat.

De meeste incidenten vinden plaats in Toronto’s Chinatown buurt. Een politiewoordvoerder zegt dat echte monniken donaties accepteren, maar nooit zullen bedelen om geld. De eerbiedwaardige Jue Qian van de Fo Guang Shan Temple zegt dat hij verhalen heeft gehoord van mensen die uitgescholden werden als ze geen geld gaven aan de ‘monniken’. ‘Die mensen, en zelfs hun familieleden worden vervloekt.’ Hij adviseert om nooit geld te geven, zelfs niet als de vragers op echte monniken lijken.

Vorig jaar waren er in de Amsterdamse binnenstad ook als monniken verklede bedelaars actief. Hun  herkomst is nooit achterhaald.

 

Categorieën: Nieuws, Opmerkelijk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Agressieve nep-monniken in Toronto

  1. Ujukarin schreef:

    Hmmm… ” Eenmaal een donatie gegeven dringen ze bij de gever aan meer geld te geven. Mede daardoor is de politie ervan overtuigd dat het om nep-monniken gaat.”
    In toeristische plekken in Azië komt dit helaas vaker voor, niet alleen onder boeddhistische monniken (doch klagen bij de tempel helpt daar meestal wel) maar ook pakweg de hindoe-priesters in Nepal en India. Alleen op grote afstand fotograferen anders vragen ze smakken geld ;-)
    Wat e.e.a. te maken heeft met de BEDOELING van priesterschap/monnikschap in al die tradities is inderdaad zeer de vraag…
    With folded palms,