Activisten die zich inzetten voor een vrij Tibet hebben vanmorgen met een bed-in de toegang van het Intercontinental-hotel (IHG) in het centrum van Londen versperd. Met hun actie vroegen ze aandacht voor de opening van een hotel van deze keten in de door China bezette historische hoofdstad Lhasa, volgend jaar. De actie is onderdeel van een campagne die Free Tibet Londen heeft opgezet tegen de hotelkolos.

Bed-in Londen. Foto Free Tibet Londen.

Bed-in Londen. Foto Free Tibet Londen.

In het enorme bed dat voor het hotel was neergezet waren afbeeldingen te zien van Intercontinental-topman Richard Solomons en de Chinese president Xi Jinping. De twee mannen liggen onder een dekbed met de tekst: ‘Uitverkoop van Tibet’. Een aantal activisten had zich in het Chinese militaire uniform gehesen. Een beeld dat volgens de organisatie toeristen staat te wachten die het hotel in Lhasa zullen aandoen.

Een hotel van Intercontinental Hotels in Lhasa zal volgens Free Tibet een promotie zijn van de Chinese dictatuur,  die verantwoordelijk is voor de gewelddadige onderdrukking van het Tibetaanse volk. Liggend in één bed met het Chinese regime, behaalt Intercontinental Hotels profijt over de ruggen van het onderdrukte Tibetaanse volk, zegt de organisatie. Zij roept toeristen en zakenlui op de hotelketen te boycotten.

Bron Free Tibet Londen

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk