De boeddhistische non Jeong Kwan, bekend van haar optreden in Chef’s Table van Netflix, zegt onze planeet te willen redden door middel van voedsel. De non, die in een tempel in Zuid-Korea woont en daar ook toekomstige koks opleidt, was uitgenodigd om naar een manifestatie in Madrid te komen om haar traditionele vegetarische recepten te tonen, waaronder rijst gewikkeld in lotusblad, kimchi en gestoofde shiitake-paddenstoelen.
De boeddhiste zegt dat ze op een missie is om de wereld te laten zien dat we de planeet kunnen redden door middel van plantaardig voedsel. De non is al 45 jaar vegetariër. Ze had aanvankelijk het aanbod van Netflix afgeslagen, maar zei dat ze er geen spijt van heeft dat ze in een aflevering de hoofdrol heeft gespeeld, omdat het haar de kans gaf om ‘de boeddhistische keuken bekend te maken bij de wereld.’ Kwan is door het prestigieuze Culinary Institute of America gekozen als een van de 50 wereldvertegenwoordigers van de plant-forward culinaire beweging, die een plantaardig dieet promoot boven een dieet met dierlijke eiwitten.
Kwan zegt dat de gerechten die ze bereidt om de boeddhistische gastronomie te verspreiden, in niets lijken op wat monniken in hun tempels eten. Boeddhistische monniken eten rijstepap, ingemaakte groenten en gekookte rijst te midden van uren van meditatie en drinken thee om ‘de geest te zuiveren’.