Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur informeert International Campaign for Tibet (ICT) de lezers over wat politieke partijen doen voor Tibet.
Daarom introduceert ICT de StemWijzer voor Tibet. Met behulp van deze StemWijzer voor Tibet lees je hoe partijen zich gaan inzetten voor Tibet. Hiermee kan je tijdens het stemmen een goed geïnformeerde keuze maken.
ICT heeft politieke partijen gevraagd om de mensenrechtensituatie in Tibet in één woord te beschrijven. Daarnaast stelde zij een drietal vragen over wat hun partij gaat doen om de mensenrechtenschendingen in Tibet aan de orde te stellen. Bekijk de antwoorden van de partijen.
Tot nu toe hebben vier politieke partijen de vragen van ICT beantwoord: CDA, GroenLinks, SGP en SP. Lees hun antwoorden op www.stemvoortibet.nl
Veel partijen hebben nog niet geantwoord en daarom heeft ICT de steun van de lezers hard nodig. Haal politieke partijen over de streep, en stuur een e-mail. Dit kan heel makkelijk via de StemWijzer voor Tibet; er is zelfs een voorbeeld tekst voor de e-mail klaargezet. Met één druk op de knop roep jij de partijen op, om Tibet op de politieke agenda te zetten, vóór de verkiezingen op (15 t/m) 17 maart.
Heb je zelf een vraag voor de politieke partijen? Stel ze tijdens het Verkiezingsdebat 2021: China’s onderdrukking van Tibetanen en Oeigoeren.
International Campaign for Tibet heeft samen met de World Uyghur Congress kandidaat-Kamerleden in Nederland uitgenodigd om op 10 maart over China’s onderdrukking van Tibetanen en Oeigoeren te debatteren. Jij kan dit debat live volgen, en je vragen stellen. Volg het verkiezingsdebat live op 10 maart.
Politici die deelnemen aan het debat zijn: Martijn van Helvert (CDA), Kirsten van den Hul (PvdA), Sara Murawski (SP), Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks) en Sjoerd Sjoerdsma (D66). Mogelijk sluit nog één andere partij aan voor het debat.
Onder leiding van debatleider Pim van Galen en met inbreng van in Nederland woonachtige Tibetanen en Oeigoeren zullen de kandidaat-Kamerleden met elkaar in discussie gaan over de uitdagingen en dilemma’s die zij zien in relatie tot China en hoe zij zich de komende periode gaan inzetten voor de mensenrechten van Tibetanen en Oeigoeren.