Op 22 juni, de dag dat de Tweede Kamer debatteert over het Nederlandse China-beleid, gaat journalist Pim van Galen voor Tibet Talks Europe in gesprek met parlementsleden Martijn van Helvert (CDA), Bram van Ojik (GroenLinks), en Christa Meindersma (ICT-Europe) over de gevolgen van de Nederlandse China-strategie voor Tibet.

De opname van het rondetafelgesprek wordt op 23 juni gedeeld op de ICT-kanalen:   www.youtube.com/ICTEurope, facebook ICTEurope en  savetibeteurope.

Vorig jaar is International Campaign for Tibet  (ICT) een campagne gestart om Tibet weer op de politieke agenda te plaatsen, en te noemen in het Nederlandse China beleid. Supporters van dat beleid gaven massaal gehoor aan de oproep om deze actie van ICT te ondersteunen. Er werden  10.000 handtekeningen op de petitie ingediend bij de Tweede Kamer.

Op 22 juni is het vervolg van het debat over Mensenrechten en China, waarin minister Blok de Kamervragen zal beantwoorden. Dit debat wordt op 22 juni van 15:30 tot 19:30 uur live uitgezonden op tv.

De eerste Tibet Talks Europe was volgens ICT een succes.

Tijdens de eerste episode van Tibet Talks Europe gingen gastsprekers Dibyesh Anand, Martin Bursik, en Tenzin Dalha afgelopen dinsdag met ICT’s Christa Meindersma (director advocacy) in gesprek over China’s positie in de post COVID-19 wereld, en de consequenties voor Tibet.

Bron ICT.

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk