Marlous Lazal maakte de afgelopen 15 jaar veel programma’s voor de Boeddhistische Omroep (BOS). Zowel documentaires en reportages als lange studiogesprekken in de Nachtgast. Voor haar werk voor de BOS stortte zij zich in de muziek. Gegrepen door de Argentijnse tango, heeft ze dit repertoire zo’n 12 jaar vol overgave gezongen. Op Nederlandse en buitenlandse podia van de Mercado de la Abundancia in Montevideo tot aan het Concertgebouw in Amsterdam.

In die periode heeft ze twee cd’s uitgebracht, waarvan de laatste ‘Un amor en la distancia’ is opgenomen in Montevideo, Uruguay met het fantastische trio van bandoneonist Nestor Vaz.

Nadat de BOS als kleine omroep werd opgeheven richtte zij zich op eigen Nederlandstalig repertoire en bracht zij de EP Zij van het Noorden uit. De muziek gaat volgens Marlous zeker verder, maar staat nu noodgedwongen op een laag pitje. Het coronavirus maakt dat zij haar bakens weer eens verzette.

Zij begon onlangs met een podcast: Zen&Zo. https://podcasts.apple.com/nl/podcast/zen-zo/id1507676553 In eerste instantie met een paar interviews uit haar archief, maar sinds deze week zijn er nieuwe afleveringen beschikbaar.

De aftrap is met natuurfilosoof en meditatieleraar Matthijs Schouten over hoe we in deze tijd onze relatie met de natuur kunnen beschouwen en vernieuwen.

De podcast is via verschillende platforms te beluisteren. Hier bijvoorbeeld de link naar Spotify https://open.spotify.com/episode/03SrrqxBk6SJLyI5ooeunA?si=DRcHnSZ5RdGqpC8lXIM0vw

De eerstvolgende gast is zenleraar Nico Tydeman en in het gesprek gaan Marlous en Nico uitgebreid in op onze relatie met de dood.

Categorieën: podcast, Natuur, Nieuws, BOS-tv en radio, Gezondheid, Boeddhistisch leven, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk