De oprichter van Alibaba, een van de grootste webwinkels ter wereld, en een van de rijkste personen in Azië, Jack Ma, heeft aangekondigd dat zijn bedrijf noodvoorraden zal doneren aan 10 Aziatische landen. De firma zal 1,8 miljoen medische maskers, 210.000 testkits, 36.000 beschermende pakken, ventilatoren en thermometers aan Bangladesh, Cambodja, Laos, de Malediven, Mongolië, Myanmar, Nepal, Pakistan, Afghanistan en Sri Lanka schenken.

Dit is niet de eerste keer dat Jack Ma zoiets doet. Onlangs kondigde hij aan dat hij 500.000 coronavirus testkits en 1 miljoen maskers zal doneren aan de Verenigde Staten en drong aan op internationale samenwerking om de gezondheidscrisis te bestrijden.

Jack Ma, is een Chinese zakenman en oprichter van de Alibaba Group. Hij is daarnaast ook China’s grootste filantroop. In september 2018 kondigde Ma zijn vertrek aan als CEO van de Alibaba Group, maar hij blijft het bedrijf wel adviseren. Hij wil zich focussen op onderwijsprojecten die hij ook zal financieren. In 1999 richtte hij Alibaba op, een handelsplatform dat verkopers en consumenten bij elkaar brengt. Het is nu een van de grootste webwinkels ter wereld met een omzet van 35 miljard euro en een nettowinst van bijna 9 miljard euro in het gebroken boekjaar tot maart 2018.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Zorg, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk