Meer dan honderd boeddhisten en monniken vierden deze week de 90e verjaardag van het Boeddhistisch Instituut in Cambodja. Het instituut werd in januari 1930 opgericht, maar werd in 1975 door het Rode Khmer-regime gesloten. Het werd heropend in 1992 nadat een wet werd goedgekeurd die het vrijelijk beleven van religie regelde.

Sinds de heropening heeft het Boeddhistisch Instituut zijn best gedaan om zijn rol ter bevordering van de religie in Cambodja te versterken. Daarin gesteund door de regeringen van Japan en Duitsland. Het nieuwe gebouw waarin het instituut gevestigd is werd in mei 1998 in Phnom Penh in gebruik genomen. In de bibliotheek bevinden zich duizenden boeken en documentaires over het boeddhisme en de Khmer-cultuur die voor het publiek toegankelijk zijn. De boeken en documentaires zijn gecatalogiseerd op de website en Facebook-pagina terug te vinden.

Het Boeddhistisch Instituut drukt en distribueert het tijdschrift Kambuja Soriya, het eerste in zijn soort dat voor het eerst in 1926 in Cambodja werd gepubliceerd. Het instituut houdt maandelijkse workshops voor het publiek, gegeven door deskundigen op het gebied van het boeddhisme en de Khmer-cultuur.

Gisteren vond een door 90 boeddhistische monniken geleide boeddhistische ceremonie plaats om de oprichters van het instituut te eren. Vandaag worden er presentaties gegeven over de geschiedenis van het boeddhisme in Cambodja.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk