Het Nationaal Monnikscomité in Cambodja heeft deze week aan alle pagodes in het hele land opdracht gegeven om geen plaats te bieden aan de dolende boeddhistische hoofdmonnik Long Chantha die wordt beschuldigd van het hebben van een relatie met een vrouw.

De opperste patriarch van de Mohanikaya sekte zei dat de gemeentelijke en provinciale monnikscommissies Long Chantha onderdak en voedsel moeten weigeren op grond van het aantasten van het boeddhistisch onderwijs en discipline. Chantha was een hoofdmonnik bij de Phnom Borei pagode in het Angkor Borei district in Cambodja.

Chantha raakte in boeddhistische kringen besmet en werd door boeddhistische volgelingen neergesabeld nadat er een spraakbericht was uitgelekt dat hij een affaire had met een vrouw, wat betekende dat hij de boeddhistische regels had overtreden. Vorige week zou de monnik zijn relatie hebben toegegeven en gezegd hebben zijn pij af te leggen. De patriarch zegt echter dat Chantha zijn woord niet nakwam en in plaats daarvan ontsnapte uit de pagode. Hij wordt door de orde nu als een koppig man beschouwd ‘die het niet waard is als monnik te leven.’ De patriarch heeft om zijn opsporing gevraagd zodat Chantha op zijn gedrag kan worden aangesproken.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Misbruik, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

4 reacties op Hoofdmonnik heeft relatie met vrouw – opsporing verzocht en onderdak weigeren

  1. Henk van Kalken schreef:

    Zou dit allemaal zo door Boeddha zelf bedoeld zijn?

  2. Clementine schreef:

    Een monnik ook een mens ,dus. Klinkt naar hetze. Naar.

  3. Ralph schreef:

    Soort Aksimet lijkt mij.. volg alleen de regels…zo niet ..