De Dalai Lama heeft de Taiwanese president Tsai Ing-wen gefeliciteerd met het winnen van haar tweede verkiezingstermijn als president maar ook opgeroepen tot goede betrekkingen tussen Peking (China) en Taipei (Taiwan).

De Tibetaanse spiritueel leider zegt het belangrijk te vinden, ondanks de ingewikkeldheid van de verhouding van Taiwan met de Volksrepubliek China is, dat de twee landen in staat zijn goede betrekkingen met elkaar te onderhouden. Peking beschouwt Taiwan als een deel van China en heeft ambtenaren van de VS en andere landen bekritiseerd voor het feliciteren van Tsai met haar overwinning. Lobsang Sangay, de premier van de Tibetaanse regering in ballingschap in Dharamsala (India) heeft Tsai Ing-wen ook gefeliciteerd. De Dalai Lama sprak het vertrouwen uit dat Tsai verdere stappen zal zetten om vrede en welvaart te brengen voor de Taiwanese bevolking.

De Dalai Lama zegt zich met veel plezier zijn drie bezoeken aan Taiwan te herinneren, die hem de gelegenheid boden om met Taiwanezen in contact te komen. Hij zegt warme herinneringen te hebben aan het enthousiaste onthaal dat hij kreeg en voortdurend te worden geïnspireerd door de sterke toewijding die Taiwanese boeddhisten in hun geloof hebben, aldus een verklaring van de Dalai Lama.

De Dalai Lama: ‘Als iemand die toegewijd is aan fundamentele democratische waarden, wil ik het Taiwanese volk prijzen voor het feit dat het niet alleen een bloeiende robuuste democratie heeft maar ook voor de prestaties op economisch en educatief gebied en voor het behoud van hun rijke traditionele cultuur’.

President Tsai wordt gezien als een sterke tegenstander van Peking’s “One China” beleid dat streeft naar hereniging met Taiwan. In haar overwinningstoespraak drong Tsai er bij China op aan om de gesprekken met Taiwan zonder voorwaarden vooraf te hervatten en waarschuwde zij voor het dreigende gebruik van geweld.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk