Bewoners van Prospect Heights in Chicago (VS) hebben bezwaar aangetekend tegen de plannen van de Dharma Drum Mountain Buddhist Association (DDMBA om een boeddhistische tempel in hun wijk te bouwen. Ze vrezen waardevermindering van hun huizen en overlast als de straten in de buurt van de te bouwen tempel door tempelbezoekers gebruikt gaan worden als openbare parkeerplaatsen. De DDMBA kocht onlangs 3 percelen grond maar heeft nog geen bouwvergunning aangevraagd. De inwoners zeggen geen bezwaar te hebben tegen een religie.

Dharma Drum Mountain Buddhist Association (DDMBA), een in de VS gevestigde non-profit organisatie, werd in 1994 opgericht door meester Sheng Yen (1930-2009), een bekende boeddhistische geleerde, leraar en monnik. Hij praktiseerde een diepe bezorgdheid voor de toestand van de wereld en erkende dat religieuze en spirituele leiders een actieve rol moeten spelen in het aanpakken van wereldwijde problemen om de mensheid te helpen de koers te veranderen.

Meester Sheng Yen werd geboren in 1930 op het platteland van Shanghai en werd monnik op 13-jarige leeftijd. Ondanks het feit dat hij stevig geworteld is in zijn Chinese cultuur, taal en Chan boeddhisme, bracht zijn carrière hem naar Japan en uiteindelijk naar de Verenigde Staten, waar hij de boeddhistische leer naar het Westen bracht, zich bezighield met interreligieuze initiatieven en pleitte voor een reeks van wereldwijde ethiek.

In 2007 werd hij geëerd door de oprichting van de Sheng Yen-leerstoel in Chinese boeddhistische studies aan de Columbia University, in samenwerking met de Sheng Yen Education Foundation. Hij schreef veel boeken over boeddhisme en was een volleerd kalligrafisch kunstenaar.

Bron BNN

 

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme, Politiek, Gezondheid, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu