De Tibetaans boeddhistische lama geshe Tashi Tsering heeft vanwege zijn grote inzet om het boeddhisme in het Verenigd Koninkrijk te verspreiden de Britse Empire Medal gekregen. Tsering was van 1994 tot 2018 de vaste leraar aan het Jamyang Boeddhistisch Centrum in Londen. In 2018 werd hij door de Dalai Lama gevraagd om de abt te zijn van de Sera Mey Monastic University in India, waar hij in 1987 na 16 jaar studie zijn Geshe Laramapa diploma, het equivalent van een doctoraatsdiploma, behaalde.

Tsering was een van de eerste Tibetaanse lama’s die het boeddhisme in Europa verspreidde, waarbij hij eerst les gaf in Frankrijk en daarna in Londen. In 2017 behaalde hij een MA in sociale antropologie aan de London University’s School of Oriental and African Studies. Hij is de auteur van de zesdelige serie The Foundation of Buddhist Thought.

Tsering was niet de enige boeddhistische leraar die dit jaar in het VK een hoge onderscheiding ontving. Ajahn Brahm, een monnik in de Thaise woudtraditie, werd benoemd tot lid van de Orde van Australië voor zijn werk over gendergelijkheid.

Bron Buddhist Door.

Categorieën: Nieuws, Politiek, Boeddhisme, Theravada, Onderwijs, Tibetaans boeddhisme, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk