Met vele bezoekende lama’s uit Europa en India en Geshela die het Tibetaans instituut Yeunten Ling in het Belgische Huy bezoeken vraagt de leiding van deze boeddhistische organisatie om een financiële steun om de reis en het verblijf van de lama’s mogelijk te maken. Twee lama’s komen speciaal uit het klooster van Sonada, in India.

Samen zorgen zij volgens de organisatie voor de kracht van de ceremoniën en van het Instituut. Het onthaal vraagt een bijkomende financiële inspanning ten bedrage van 10.000 euro. Geld dat door bezoekers en volgelingen van Yeunten Ling bijeen moet worden gebracht.

De deelnemers hebben vrije toegang tot de rituelen. Volgens de wens van wijlen Khyabje Kaloe rinpoche organiseert Yeunten Ling het bardoritueel in aanwezigheid van meer van 15 lama’s uit diverse landen.

De aanwezigheid van de lama’s en het gebruik van de traditionele muziekinstrumenten maken van deze dagen een uitzonderlijke belevenis. Karling Shidro bereidt ons voor op de tussenliggende periode vanaf het sterven tot het begin van een nieuw leven. De aanwezigen komen in contact met de mandala van de toornige (Dro) en de vredevolle (Shi) godheden waardoor we zullen worden geholpen bij de ervaring zelf van de bardo. De dood wordt een essentieel onderdeel van het leven. We nemen vrede met de onvermijdelijke veranderingen. In de loop van het ritueel worden er wensgebeden uitgesproken voor overleden familieleden, vrienden of kennissen. Desgewenst kunnen naam en foto van de overledene afgegeven worden bij aankomst.

Zondagochtend worden in een rituele processie de teksten van de kangyoer (de woorden van de Boeddha) rond gedragen op het domein. Volgens de organisatie een grote zegening voor het centrum en ieder van ons. Zondagnamiddag, om 14u30, wordt de driedaagse afgesloten met een tsok (offerritueel). De teksten van het uitgebreide ritueel liggen ter beschikking in de tempel.

Bron Yeunten Ling.

 

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Onderwijs, Tibetaans boeddhisme, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Instituut Yeunten Ling vraagt financiële steun van 10.000 euro voor onthaal lama’s

  1. David Rosseels schreef:

    Boeddhisme in het Westen: show me the money! Ongelooflijk hoeveel keer zij al om geld hebben gebedeld. Eerst om hun kasteel te kopen/renoveren, daarna om hun tempel en flats te bouwen, daarna de inrichting van de tempel, vorig jaar nog om hen te redden van de ondergang en nu 10.000 euro’s voor het bezoek van ‘belangrijke’ lama’s… Dit gaat ooit eens eindigen en dan zal het vlug gedaan zijn met hun ‘imperium'(zoals Frans Goetghebeur het ooit noemde in een reportage van de BOS).

  2. Georges schreef:

    Idd, jammer genoeg plakt overal een prijskaartje, in Nepal of India zijn de teachings gratis, akkoord voor eten en onkosten, maar niet voor teachings.