In Rotterdam zijn tal van boeddhistische groepen actief die meditatie bieden. Ook maken steeds meer mensen kennis met mindfulness. Een logische stap naar verdere verdieping kan meditatie zijn.

Op vrijdagen tussen 12.00 en 13.00 uur wordt door het Boeddhahuis in de maanden juni tot en met september de stadsmeditatie georganiseerd. Steeds een andere aangesloten groep begeleidt wekelijks de stadsmeditatie, die gehouden wordt op een mooie centrale plaats voor de Laurenskerk in hartje Rotterdam. Maha Karuna Ch’an zal de meditatie op vrijdag 21 juni begeleiden. Het is een mooie manier om elkaar te leren kennen.

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid organiseert op 1 juni onder leiding van de Rotterdamse coach en mediator Irene Smit een ochtend over geweldloos communiceren in de Doopsgezinde Kerk in Rotterdam.

Geweldloos communiceren kan een uitkomst bieden in conflictsituaties omdat beide partijen hun grieven kenbaar kunnen maken en aan kunnen geven wat zij nodig hebben. Ze voelen zich letterlijk gehoord.

Door deze methode op het juiste moment in te zetten kan een conflict met een beetje geluk zelfs worden voorkomen. De workshop begint om 10:30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst i.v.m. het beperkte aantal plaatsen. De tentoonstelling “Vergeven en Verzoenen” is open van 10 tot 14.00 uur. Aanmelden via: info@vredesmuseum.nl

 

 

Categorieën: Nieuws, Mindfulness, Boeddhisme, Vipassana
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk