Volgende week maandag, op World Bee Day, schenkt de Nederlandse bijenhoudersvereniging (NBV) een gewimperde linde (Tilia henryana) aan de Gemeente Wageningen. De Verenigde Naties heeft 20 mei uitgeroepen tot World Bee Day, een dag waarop er extra aandacht is voor de bij. De NBV vraagt op deze dag met het schenken van deze gewimperde linde aandacht voor biodiversiteit. Ook is de eerste lichting ambassadeurs biodiversiteit van de NBV gepresenteerd.

Wageningen is al 120 jaar de thuishaven van de NBV en is een zeer groene en groenbewuste gemeente. De NBV biedt deze gewimperde linde aan vanwege zijn bijzonder waardevolle eigenschap: de late bloei in augustus en september. De boom heeft een plek gekregen bij het theater Junushoff, Plantsoen 3 in Wageningen. Linden zijn niet alleen geweldige bomen voor bestuivende insecten, ze staan al eeuwenlang symbool voor de verbondenheid met ons leven.

Ambassadeurs

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging zet zich al jaren landelijk en lokaal in om de biodiversiteit van Nederland te bevorderen. Zo is ook het idee ontstaan voor het oprichten van een netwerk groenambassadeurs. De eerste lichting van maar liefst 33 ambassadeurs is na een 8-daagse interne opleiding sinds 13 april jl. operationeel. De ambassadeurs kennen de waarde van planten voor de verschillende soorten bestuivers (bijen, hommels, vlinders), ze hebben kennis van beheerbeleid van groen en weten de weg in de gemeentelijke of provinciale politiek. Zij kunnen worden ingezet als vrijwillig intermediair en adviseur om de biodiversiteit van een bepaald gebied te optimaliseren.

NBV

Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op, ze verbindt, inspireert en faciliteert bijenhouders en zet zich in de omstandigheden voor bestuivende insecten te verbeteren.

Bron NVB.

 

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Dierenwelzijn, Voedsel, Gezondheid, Milieu, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk