Nederland krijgt een boeddhistisch archief. Twee bestuursleden van de Stichting Vrienden van het Boeddhisme (SVB), Jacques den Boer en Jelle Seidel, werken sinds kort, in samenwerking met de Boeddhistische Unie Nederland (BUN), aan het opzetten daarvan.

De bedoeling ervan is de rijke geschiedenis van het Nederlands boeddhisme te documenteren en vast te leggen. Op dit moment is onbekend hoe lang de werkzaamheden gaan duren. Later dit jaar is daar door de uitvoerders meer over te zeggen.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Nederlands boeddhistisch archief in de maak

  1. Jules Prast schreef:

    Als het boeddhisme in Nederland zo in opmars is, krijgen we over honderd jaar dan ook kindermisbruikschandalen zoals nu bij boeddhisten in Azië en bij de rooms-katholieke kerk in Europa en de Verenigde Staten? Zou een Nederlands boeddhistisch archief goede diensten kunnen bewijzen voor een commissie-Deetman in de toekomst? Laten we hopen dat er dan geen dossiers in ongerede raken. Maar laten we er vooral voor zorgen dat we waakzaam zijn voor menselijke zwakte in eigen kring!

    Zie: https://boeddhistischdagblad.nl/tag/kindermisbruik/

    • John Willemsens schreef:

      Ik heb vernomen dat behalve het Nederlands Boeddhistisch Archief er op termijn ook een bibliotheek komt, dus eindelijk een goede bestemming voor onze boeken.

Menu