In navolging van de koeiendans organiseren Dier&Recht en biologische kalverhouderij Eco Fields de allereerste kalverdans. Op zaterdag 13 april gaan de kalveren van boer Bart Boon uit Wekerom op de Veluwe voor het eerst na de winter naar buiten, de grazige wei in. Het wordt volgens de organisatoreneen feest met dolle, dartelende kalveren.

foto Dier&Recht

Bart Boon is de enige biologische kalverhouder van Nederland. Zijn kalveren gaan in de zomer dagelijks naar buiten en leven ’s winters in een strostal. De kalverdans laat zien hoeveel plezier de kalveren hebben als ze naar buiten mogen. En hoe jammer het is dat 99,9% van de 1,5 miljoen vleeskalveren nooit buiten komt. Die kalveren groeien op in kale stallen en krijgen nooit gras of hooi.

Kalveren zijn gezellige, intelligente en speelse dieren die volgens velen buiten horen te spelen en gras horen te eten, maar ze worden nu volgens Frederieke Schouten, dierenarts bij Dier&Recht, behandeld als het restproduct van de melkveehouderij. Gelukkig staan door maatschappelijke druk steeds meer koeien in de wei. Laat dat bij kalveren ook gebeuren, zegt ze.

Datum: zaterdag 13 april 2019. Tijd: 9.30 – 12.00 uur. Om 10.00 uur en om 11.00 uur wordt een groep kalveren losgelaten. Locatie: Eco Fields, Matendijk 1, 6733 JD Wekerom (Gelderland/Veluwe)
Omslagfoto Yolanda Knoop.

Categorieën: Natuur, Nieuws, Dierenwelzijn, Voedsel, Gezondheid, Misbruik
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk