Scott Wellenbach (67) een zogenoemde boeddhistische pokerspeler uit Halifax, Canada, zegt zijn winsten weg te schenken aan goede doelen. Hij won 671.240 Amerikaanse dollars door als derde te eindigen in een toernooi op de Bahama’s. Wellenbach maakte door zijn deelname kans op het winnen van de hoofdprijs van 1.6 miljoen dollars.

Of hij nu als eerste of als vijfde eindigde, hij had eerder beloofd om zijn winsten te doneren aan een goed doel. In het verleden gaf hij zijn prijzengeld aan Artsen zonder Grenzen en Oxfam – dat tot doel heeft de wereldwijde armoede te verlichten.

Wellenbach pokert bijna elke dag in casino Nova Scotia in Halifax. Het beoefenen van liefdadigheid is niets nieuws voor Wellenbach. Na zijn entree op de European Poker Tour in Barcelona in 2017, gaf hij zijn winst van $72.000 aan verschillende boeddhistische nonnenkloosters in Nepal en Tibet. Zijn vrienden zeggen dat het boeddhistische geloof van Wellenbach deel uitmaakt van de reden waarom hij zijn winsten doneert.

Wellenbach zegt dat hij geniet van de mensen die hij tijdens pokerwedstrijden ontmoet. Als de pokeraar geen poker speelt, brengt hij tijd door met zijn vriendin en leeft hij een bescheiden, eenvoudig leven in Halifax. De pokerspeler heeft de laatste 30 jaar boeddhistische teksten uit het Sanskriet en Tibetaans vertaald.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu