Tibetaanse monniken uit het Gaden Shartse klooster in India keren aan het einde van hun tweejarige tournee door de Verenigde Staten terug naar South Lake Tahoe, Californië, VS waar ze al eerder verbleven. Tijdens hun bezoek aan South Lake Tahoe zullen ze een verscheidenheid aan boeddhistische evenementen met belangstellenden delen, onder meer gericht op de Groene Tara, de vrouwelijke boeddha van compassie. De monniken blijven nog tot april in de VS om met hun optreden geld in te zamelen voor onder meer het huisvesten van meer dan duizend monniken in hun klooster in India.

Sacred Art Tour, foto site.

Het Gaden Shartse Monastic College ligt in het midden van weelderige groene heuvels en jungle in het afgelegen platteland van Zuid-India. Het werd opgericht in 1969 als een poging om een van de grote kloostertradities van Tibet te herstellen. Een kleine groep oudere monniken en vijftien jonge jongens, die allemaal aan de verwoesting van n Tibet hadden weten te ontsnappen, vestigden zich op land dat hen door de Indiase regering in Mundgod, Karnataka, was gegeven.

Vandaag de dag staat het college in de voorhoede van de heropleving van het Tibetaanse kloosteronderwijs, met meer dan 1.500 studenten, leraren, geleerden en spirituele beoefenaars. Meer dan 70% van de leden is tussen de 10 en 25 jaar oud en 80% daarvan is geboren in Tibet. Tot op de dag van vandaag komen jonge monniken wekelijks vanuit Tibet naar het klooster, op zoek naar onderdak en onderwijs. Door het succes van het academische programma en de kwaliteit van de leraren van het klooster heeft Gaden Shartse een reputatie opgebouwd als leider op het gebied van boeddhistische en Tibetaanse studies.

Het primaire doel van de toer is om het Tibetaanse perspectief van de leer van de Boeddha te presenteren. Ook moet Gaden Shartse de universiteitstempels, klaslokalen, bibliotheek. teksten, keukens, voedsel, terreinen en velden onderhouden. Uitgaande dat er $2.00 (USA) nodig is om één monnik voor één dag te onderhouden- en dat is inclusief een kleine wekelijkse toelage voor de eerste levensbehoeften, dan vertegenwoordigt dit enorme sommen geld, voor meer dan 1000 monniken, elke dag.

Bron BNN.

 

Categorieën: Boeddhisme, Nieuws, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu