Door de aangescherpte controles door de Chinese autoriteiten op paspoorten die aan Tibetanen zijn afgegeven, is het aantal Tibetanen die in Bodh Gaya, India, teachings van de Dalai Lama bijwonen, dit jaar sterk gedaald. Veel pelgrims reisden in het verleden vanuit Tibetaanse gebieden in China naar India en Nepal.

Het onderwijs dat door de Dalai Lama in Bodhgaya werd gegeven trok vorig jaar duizenden Tibetanen die in China wonen maar bij terugkeer naar China werden van velen van hen hun paspoorten afgenomen en vernietigd door autoriteiten die het contact van Tibetanen met externe “separatistische” krachten wilden beperken. Dit jaar zijn niet meer dan honderd pelgrims uit de door Peking gecontroleerde Tibetaanse gebieden naar Bodh Gaya afgereisd om de teachings van de Dalai Lama- van 17 tot en met 31 december 2018- bij te wonen, zo meldt Radio Free Asia.

De reisbeperkingen die aan Tibetanen worden opgelegd omvatten nu weigeringen om nieuwe paspoorten toe te kennen en de inbeslagneming van vele reeds uitgegeven paspoorten, zo meldt een Tibetaanse bron. Voor Tibetanen is de winter een goede tijd om vanuit Tibet op bedevaart te gaan naar voor boeddhisten heilige plaatsen in India, Nepal, en Bhutan.

Bron RFA. Omslagfoto Hanneke van der Vorst.

 

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Boeddhisme
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk