Oplichters zijn niet alleen actief op het gebied van mensen geld aftroggelen door zich voor te doen als banken die melden dat ‘de bankpas is verlopen’. Ze lichtten ook mensen op- en troggelen hen vele duizenden euro’s af, die op zoek zijn naar een middel om vrijwillig hun leven te beëindigen.

De coöperatie De Laatste Wil (CLW) die zich beijvert voor het recht op een zelfgekozen levenseinde, zonder tussenkomst van artsen of hulpverleners, maakt melding van zo’n geval. Een man, door De Laatste Wil Kees genoemd, bestelde op de website https://sterfmetwaardigheid.com het middel Nembutal om zijn leven te kunnen beëindigen. Pentobarbital (ook bekend onder de merknaam Nembutal) geldt als het meest humane middel om een einde aan het leven te maken. Echter, dit barbituraat is niet gemakkelijk te verkrijgen. Bovendien is het in Nederland niet toegestaan om dit middel te importeren of in bezit te hebben, tenzij een dokter dit heeft voorgeschreven.

Een week nadat Kees Nembutal had besteld en € 750,- had overgemaakt, ontving hij het bericht dat hij nog eens € 980,- moest overmaken voor de verzekering van het transport. Na ontvangst van het middel zou hij dit geld weer terugkrijgen. In een e-mailwisseling die volgde werd hij onder druk gezet om dit bedrag ‘voor te schieten’.

Nadat Kees over de brug was gekomen ontving hij een nieuw bericht. Hij moest nog twee documenten voor de douane invullen en ondertekenen en een bijbehorend bedrag van € 2.239,- betalen. Als hij dat niet zou doen zou de bestelling worden geannuleerd. Kees betaalde. Een paar dagen later kwam er weer een nieuw bericht: er waren nog een paar extra documenten nodig omdat het een farmaceutisch middel betrof. Of hij nog eens € 4.125,- wilde overmaken.

Een paar dagen later ontving hij weer een bericht. Het middel dat was besteld zou kunnen worden gebruikt voor levensbeëindiging. Daar zaten toch wel wat haken en ogen aan. Ee arts zou de documenten moeten verifiëren en vroeg daar € 8.550,- voor. Een flink bedrag omdat de arts dit niet durfde te doen zonder een advocaat te raadplegen.

Nadat Kees dit bedrag had betaald, kreeg hij te horen dat de levering door een laboratorium moest worden getest. Kosten: € 17.500,-. Nadat hij ook dit bedrag had betaald, bleef het bedrijf hem bestoken met e-mails. Er werden steeds nieuwe documenten en betalingen gevraagd. Toen pas wendde hij zich tot de CLW die hem meteen kon vertellen dat het bedrijf achter deze website een oplichter is. Hoeveel geld hij ook zou overmaken, hij zou nooit de bestelde Nembutal ontvangen.

Hoe komt iemand zo ver dat hij meer dan 30.000 euro betaalt aan deze oplichters, vraagt de CLW zich af. Het antwoord is te veel vertrouwen en een heleboel wanhoop, zoals de coöperatie ook ziet bij een aantal leden. ‘Ze zijn oud, lijden aan het leven, niemand kan ze helpen en ze zijn tot alles bereid.’

Bron CLW.

Categorieën: Nieuws, Politiek, Gezondheid, Misbruik, Opmerkelijk, Zorg, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk