De oprichter van de Amerikaanse boeddhistische organisatie Against the Stream Noah Levine zal niet strafrechtelijk worden vervolgd voor seksueel wangedrag. Dat blijkt uit een 44 pagina’s tellend rapport dat door de Amerikaanse justitie werd opgesteld naar aanleiding van beschuldigingen van vrouwen tegen de boeddhistische leraar. En in handen is van de Amerikaanse journalisten Anna Merlan. De beslissing om  niet te vervolgen is eind oktober door het openbaar ministerie in Los Angeles genomen.

De politie in Los Angeles en een door de AtS ingehuurde onderzoeker onderzochten de beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen de leraar sinds maart 2018. Levine legde gedwongen zijn werkzaamheden voor AtS neer en de organisatie werd eind oktober van dit jaar in de huidige vorm opgeheven. bij gebrek aan inkomsten. AtS schorste de leraar omdat hij boeddhistische regels zou hebben overtreden.

Omdat het interne onderzoek maar voortduurde en er geen beslissing werd genomen en er geen mededelingen werden gedaan, leek de situatie te veranderen. Levine verwees openlijk naar “valse beschuldigingen” in minstens één geval in een nu verwijderd Instagram-post. En hij begon opnieuw les te geven en leidde meditatielessen in een kamer in de for-profit Refuge Recovery faciliteit in Los Angeles en in retraites in het hele land.

Het Openbaar Ministerie in Los Angeles zegt te weinig bewijs te hebben om tot vervolging van Noah Levine over te gaan. De beschuldigingen van seksueel geweld kwamen ook op een moment dat Levine al had toegegeven dat er sprake was van ongepast seksueel contact met een student. Levine gaf aan de ATS Teachers Council in januari 2018 toe dat hij met een gehuwde student sliep na een ontmoeting in Esalen, het befaamde Northern California retreat center.

Bron Jezebel/Anna Merlan.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Noah Levine niet vervolgd na beschuldigingen seksueel wangedrag

  1. Henk Molenaar schreef:

    boeddhistische regels….we kunnen er elke kant mee op. Links om en rechts om we komen er altijd mee weg…Ethiek is niet verheven boven wijsheid en wie de wijsheid in pacht heeft kan zich alles permitteren. Als het relatief onwenselijk is dan verheffen we het naar het absolute en klaar is kees. Alles is een illusie en met die wetenschap denken oplichters zichzelf vrij te pleiten van alle aardse beslommeringen, alsof ze al in de hemel een prominente positie in nemen. De een na de andere boeddhistische prominent, in buiten en binnenlandland, blijkt een laffe oplichter te zijn om het eigen ego te bevredigen. Ik zeg hou het simpel, als je jezelf niet kunt bedwingen door te roken, drinken, sex of te veel eten dan ben je niet geschikt om les te geven.

Menu