Mensenrechtenactivisten, academici en politici hebben eind vorige week tijdens een bijeenkomst in Genève, Zwitserland, hun ernstige bezorgdheid geuit over het feit dat Peking er volgens hen niet in slaagt de mensenrechten van inheemse en minderheidsgemeenschappen in het land, zoals in Tibet, te beschermen.

Het forum was georganiseerd door het Department of Information and International and Relations (DIIR) en het kantoor van Tibet Genève (TG). Het forum had tot doel aan de kaak te stellen dat China er niet in slaagt om de aanbevelingen van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHCR) in zijn Universal Periodic Review (UPR) (2013) uit te voeren. Tibet Genève wil dat er meer druk op China wordt uitgeoefend om alle aanbevelingen van de Verenigde Naties op te volgen. Volgens TG volgt China een nieuw koloniaal beleid en wordt steeds invloedrijker. Morgen wordt door de UNHRC het mensenrechtenbeleid van China in Genève opnieuw tegen het licht gehouden.

Het Chinese communistische partijregime schendt volgens critici de mensenrechten zoals vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vergadering en assimileert de Tibetanen, Oeigoeren en andere minderheden. Critici worden gevangengezet en gemarteld.

Bron Tibet Genève

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu