Na het maken van een hoogstaande 18 uur durende documentaire over de Vietnamoorlog, heeft de veelgeprezen filmmaker Ken Burns zich gericht op meer persoonlijke onderwerpen. Burns gaat in zijn volgende film het werk in de beroemde Mayo Clinic, het ziekenhuis in Minnesota, belichten waar ook de Dalai Lama zich regelmatig medisch laat checken en behandelen.

Ook Burns wordt er behandeld. De eerste keer dat hij er kwam was hij meteen onder de indruk van het niveau en de details van de medische zorg, waar de patiënt centraal staat en niet de arts. Het resultaat is de twee uur durende documentaire The Mayo Clinic: Faith, Hope, Science, dat begint met het ontstaan van het ziekenhuis tijdens een tornado in 1883 en eindigt met de moderne Mayo, state-of-the-art faciliteiten op verschillende campussen die tot 14.000 patiënten in 24 uur behandelen.

De film maakt deel uit van een documentair filmimperium van Burns. Er zijn producties in ontwikkeling over de geschiedenis van de countrymuziek, Ernest Hemmingway, Muhammad Ali, Benjamin Franklin en de Amerikaanse Revolutie, maar ook inkijken in misdaad en straf in Amerika en burgerrechten tijdens president Lyndon Johnson.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Filmbespreking
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk