Met het online protest Slecht Slachten? Sluiten! heeft Wakker Dier 55.676 handtekeningen verzameld. Deze zijn vanmiddag op het Haagse Binnenhof aangeboden aan verschillende Kamerleden (SP, GroenLinks, PvdA en PvdD).

De aanleiding voor het online protest was het nieuws over de misstanden in de slachthuizen, zoals het levend villen, aansnijden en verdrinken van dieren. Hierop zei minister Schouten (Landbouw) dat ze wil kijken of het mogelijk is om hogere boetes op te leggen en slachthuizen te sluiten die structureel overtredingen begaan.

Geen genade: direct sluiten

Wakker Dier vindt deze voorgestelde maatregelen niet ver genoeg gaan. En begon een online protest waarin ze oproept geen genade te hebben voor de foute slachthuizen. De dierenwelzijnsorganisatie wil dat de slacht onmiddellijk wordt stilgelegd wanneer een dier nog bij bewustzijn het slachtproces in gaat. En dat slachthuizen die een tweede keer de fout in gaan, direct worden gesloten. “Wij eisen dat harder wordt opgetreden bij zulk ernstig dierenleed,” stelt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Bron Wakker Dier

Categorieën: Nieuws, Dierenwelzijn, Politiek, Misbruik, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk