De eerste tiendelige serie van het door Hans van Willenswaard geschreven relaas Het mysterie van de Zwarte Tulp, over de opkomst en groei van het boeddhisme in Nederland- ingebed in maatschappelijke veranderingen, is deze week helaas afgesloten. Hans en de BD-redactie hebben er weken aan gewerkt om de afleveringen in een dusdanige vorm te gieten dat er een toonaangevend geheeld ontstond.

Er volgen later in het jaar nog twee series over dit onderwerp, de eerstvolgende naar verwachting in augustus. Voor wie niet kan wachten: In het virtuele Magazine van de Vrienden van het Boeddhisme van onze collega uitgevers, dat begin juni verschijnt, staat een artikel van Hans van Willenswaard geheten De Zwarte Tulp. Het gaat over het meditatiecentrum De Kosmos dat in 1969 opende. Het artikel is een deel van een 34 A-4 tjes tellend relaas, dat Hans schreef naar aanleiding van het vijftig jarig bestaan van de Vrienden van het Boeddhisme, waarbij hij betrokken was.

In het nieuwe Magazine staat ook een artikel over het eerste World’s Parliament of Religions in Chicago 1893 en de vervolging van het boeddhisme in Japan in de beginjaren van het Meiji-regime. Onder druk van het kolonialisme moderniseerde Japan in rap tempo en het boeddhisme leek een sta-in-de-weg.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk