Op 23 september 2018 organiseert International Justice Misson (IJM) in Nederland de eerste Freedom Sunday. Doel is dat kerken deze zondag aandacht besteden aan de strijd tegen slavernij. Verwachting is dat wereldwijd meer dan 5000 kerken zullen deelnemen.

“Wereldwijd zijn er nog altijd meer dan 40 miljoen slaven. Dit zijn er meer dan ooit in de wereldgeschiedenis,” aldus Ruben Vlot, namens IJM kartrekker van Freedom Sunday in Nederland. “Als IJM geloven wij dat de kerk een voortrekkersrol kan en moet vervullen in de strijd tegen slavernij.”

Tijdens Freedom Sunday zullen kerken in de dienst stilstaan bij slavernij en Gods hart voor gerechtigheid. Ook zullen kerkleden worden opgeroepen deel te nemen aan de strijd tegen slavernij. Vlot: “We hebben preekschetsen beschikbaar voor de voorgangers. Ook bieden we kerken bijbelstudies over dit thema aan.”

“Onze ervaring is dat veel mensen geen idee hebben dat er nog zoveel slaven zijn en wat slavernij anno 2018 inhoudt,” vervolgt Vlot. “Wat we gelukkig ook zien, is dat wanneer kerkleden bewust worden van deze misdaad, zij graag betrokken willen raken om iets tegen slavernij te doen. Met Freedom Sunday bieden wij hen deze kans.”

IJM is wereldwijd actief in 10 landen, waar in 17 veldkantoren gevochten wordt tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt de organisatie duizenden slachtoffers, helpt het lokale autoriteiten bij het aanklagen van de misdadigers en helpt het overheden bij structurele verandering van samenlevingen, met als doel de armen te beschermen tegen geweld.

Bron IJM.

 

Categorieën: Godsdienst, Mensenrechten, Misbruik, Nieuws, Politiek
Tags: , , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu