Wat gebeurt er met je als je Apple i-Mac crasht? Je raakt in een geloofscrisis.

Wat was er gebeurd? Ik installeerde een update van de besturingssoftware en mijn iMac was bijna weer gebruiksklaar. Er kwam nog een schermpje langs waarop me gevraagd werd of ik Apple op de hoogte wilde houden van crashes. Ik had net ‘nee’ aangeklikt, en daar ging het scherm op rood en vervolgens definitief op zwart, alsof ik via deze helse kleuren direct gestraft werd voor mijn gebrek aan medewerking.

Na een uurtje telefonisch contact met helpdesk-medewerkers van Apple was me alleen duidelijk geworden dat ik het voorrecht had de eerste te zijn bij wie zoiets gebeurt. Anders gezegd: Apple nam geen verantwoordelijkheid. En toeval bestaat.

Toegegeven, het apparaat is vijf jaar oud, maar voor de Rolls Royce onder de computers leek me dat piepjong. Nee dus. Al snel bleek dat er na vijf jaar ook geen onderdelen meer zijn, dus reparatie was geen optie.

De crash was aanleiding tot enig zelfonderzoek. Ik ontdekte dat niet zozeer het ongemak me dwars zat. Er was een laptop in huis waarop ik verder kon werken. Ik had een back-up, dus was er niets verloren gegaan.

Het was vooral het gevoel van teleurstelling. Ik was geëxcommuniceerd, uit de moederkerk gestoten! Van de helpdeskmedewerkers kreeg ik niet eens de zegen na.

En dat overkwam me zonder gezondigd te hebben. Integendeel, ik was een trouwe gelovige, zelfs met bekeringsijver. Ik had mijn ziel en zaligheid verkocht, en nog geld toegegeven ook. En nu werd ik mijn lieve hemeltje uitgeknikkerd en landde met een harde klap op aarde.

Met de i-Mac had ik dus behalve een computer destijds ook een i-Llusie gekocht. Ik was er acuut voor gevallen. Wat een design, wat een begrijpelijke software, en wat leuk om erop te werken! En nu was daar een zwart scherm van over.

Ik weet nu wat een bekeerling doormaakt die in een geloofscrisis terecht komt…

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op i-LLUSIE

  1. Johannes schreef:

    Ik ben benieuwd? En de volgende computer die je gaat kopen, wordt het weer een Apple? Of van je geloof gevallen?

  2. WAM van Loenen schreef:

    Vreemd! Als je een 2e hands (gereviseerde) Mac koopt bij Leapp dan krijg je 2 jaar garantie, je kunt er zo mee een van hun winkels inlopen en je wordt erna ook nog geholpen door serviceverlenende jonge gasten, ik ben daar nog nooit van m’n geloof af gevallen. Maar … als je aldoor nieuwe updates blijft binnenhalen, ook met een mac bij hen vandaan, dan heeft zo’n oudere mac daar een keer onvoldoende geheugen voor. Je kunt stoppen met updaten en er nog jaren met plezier en veilig mee werken of geheugen bij laten zetten (@50 bij Leappe) en weer updaten naar laatste versies. Johannes, ik hoop dat je je nu weer bekeert. Bijv. het Christendom heeft ook verschillende kerken.

Menu