Een Tibetaanse monnik die zichzelf zondag in Sichuan, China in brand stak is aan de gevolgen overleden. Tenga (63), monnik in een boeddhistisch klooster in Kardze, zou tot zijn daad zijn gekomen uit protest tegen de bezetting van Tibet door China, zo melden bronnen aan Radio Free Asia (RFA).

Met de dood van de monnik komt het aantal zelfverbrandingen in Tibet, China en andere landen sinds 2009 op 151. Politiemensen namen het verbrande lichaam van de monnik direct mee. Familieleden zijn volgens een bron onder politietoezicht geplaatst en communicatiekanalen in het gebied afgesneden.

Bron RFA.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Zelfverbranding Tibetaanse monnik in Sichuan, China

 1. Corinne schreef:

  Enorm triest dat weer iemand ervoor heeft gekozen een dergelijk pijnlijke dood te sterven met de verwachting dat de wereld wordt wakker geschud. Ik wens dat hij mag rusten in vrede. Bovenal denk ik dat het triest is aangezien mijns inziens dit als protestactie van geen enkele waarde zal zijn. Het komt even in de media en vervolgens gebeurt er niks. Juist standhouden en het hoofd geheven houden, weerstand blijven bieden… niet jezelf kapot maken. Da’s precies wat ze willen. Zo zonde van dit leven van deze man en zijn familie.
  De familieleden zijn “onder politietoezicht geplaatst”.. wat zou dat inhouden?? Communicatiekanalen afgesloten..
  zware terreur, maar er gebeurt nog altijd niks.
  Blijf juist in leven om te staan voor je mening en recht.
  Hoe zwaar ook. Maar nogmaals: rust in vrede.
  Corinne