Mijn maag produceerde gisteravond zoveel zuur dat ik gemakkelijk wereldwijd de coronavirusbesmetting ermee had kunnen vernietigen. Wat is er aan de hand gemoedelijke reus, zult u zich mogelijk nu afvragen.

Op tv was de hersenloze Max V. te zien die in een oude raceauto rondjes reed op een net klaargekomen asfaltweg in Zandvoort. Met zijn zinloze jankende en stinkende activiteit produceerde hij zoveel lawaai en vervuiling dat horen, zien en ruiken je verging. Als toegift draaide hij aan het eind van zijn rit nog een paar rondjes zonder zich echt te verplaatsen, grote wolken rubberresten stegen op.

Wat moet die man toch ongelukkig zijn door net als een papagaai die de afwezigheid van geluk ervaart  hetzelfde dwangmatige en zinloze patroon te volgen. In zijn geval rondjes te rijden met andere hersenloze automobilisten, in vaktaal coureurs genoemd. Waarom koos hij niet voor een echte baan, wat ging er mis in zijn jeugd? De gemeente Zandvoort maakt dit verschrikkelijke schouwspel mogelijk door miljoenen euro’s aan gemeenschapsgeld in die baan te pompen. Om die vervuiling te stimuleren. Dieren en mensen in die prachtige duinen schrik aan te jagen. Een regelrechte schande.

Op 3 mei vinden er races plaats op het Circuit Zandvoort. Ik bid de Heer van de Almachtige griep dat hij op die dag honderdduizend kilo corona neer laat dalen op Zandvoort, het circuit en de tribunes, zodat de duizenden evenzozere hersenloze toeschouwers huis en haard niet durven te verlaten. En de profiteurs die wel duizend euro per nacht voor de verhuur van een kamer durven te vragen de zee injaagt, zonder dat het water zich splitst. Ik smeek U,  Almachtige Griepheer en Vrouwe van de Oceanen, mijn wens te verhoren. Ik vraag u als autonoom nooit wat. En die Max V. een levenslang rijverbod op te leggen.

Kort nadat ik Max V. in de kijkkast zag legde een Duitse politiecommissaris in die verrekijk uit hoe gevaarlijk hardrijden is. In dit geval op de Duitse autobahn waar geen maximumsnelheid geldt. Een tegenstander van het opheffen van die zogenoemde vrijheid had op zijn auto een snelheidsbegrenzer laten monteren die bij een snelheid van 360 kilometer per uur in actie kwam. Er kwamen beelden voorbij van kantelende auto’s en na het zien van Max V. vervulde mij dat wel met enige blijdschap. Sorry Boeddha, ook een goedmoedige reus heeft af en toe een geestelijke en spirituele terugval.

Overigens ben ik vanmorgen met mijn BTW, de burgertruttenwagen, naar de garage geweest. Zij had moeite met starten. De motor werd met een kabel aan een computer verbonden en na een paar minuten knikte de monteur met zijn hoofd. Wat is er aan de hand, vroeg ik. ‘Het is niet best, uw auto heeft straatvrees. Is u de laatste tijd iets ergs overkomen?’ Bijna had ik hem verteld van Max V. en het maagzuur maar ik wilde de BTW niet ongelukkig maken. De auto staat nu met een dekentje om in een parkeervak, lekker te cocoonen. We blijven gewoon een paar dagen thuis samen.

Moedig voorwaarts!

De eerdere Xsara van de Goedmoedige Reus, na een moment van onoplettendheid.

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak,  woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of te twijfelen aan het nu.

Categorieën: Natuur, Joop Hoek, Gezondheid, Boeddhisme, Milieu, Geluk, Columns
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

5 reacties op Het jaar 2020 – dag 65 – maagzuur

 1. Henk van Kalken schreef:

  Hihi… Nou, boze, goedmoedige reus, reuze veel kracht voor jou en je Oude Schicht gewenst.

 2. Shika schreef:

  Ja, in de goedmoedige reus zit nog een hoop opgeslagen woede.
  Wie is daar niet vrij van?

 3. Nirvair Kaur De Ruiter schreef:

  Dit was niet bepaald een onthouding van het spreken van harde woorden… nou ja nu maar hopen dat je je een beetje beter door voelt…moest er wel om lachen hoor…geen wonder dat je maagzuur hebt…die groene draak laat zich niet zo dikwijls zien
  Be well NK

 4. Léon schreef:

  Als u nu ook nog die burgertruttenwagen de deur uit zou doen, was uw verhaal compleet, geachte Joop Ha.

 5. John Verpaalen schreef:

  De Spijker (nee, geen automerk…) op z’n kop, Joop!
  Wat een vreselijk verwend jochie, die Max. V. Maar erger nog is die huisjesmelker, prins Bernhard junior, die verslaafd is aan die jankende decibellen en de stank van rubber en die zijn invloed misbruikt om dat hele racecircus weer op te tuigen.