China ontkent in een verklaring enige bemoeienis te hebben met een lastercampagne tegen de Tibetaanse Chemi Lhama die onlangs tot president van de studentenvertegenwoordiging van de Universiteit van Toronto, Canada, is gekozen. De vrouw zelf roept vragen op over de bron van pro-China-aanvallen tegen haar.

Naarmate de verdenkingen rijzen over mogelijke Chinese overheidsinvloed op Canadese campussen, hebben Chinese ambtenaren ontkend betrokken te zijn bij een campagne van online vitriool tegen deze Tibetaanse activist.

Sinds haar overwinning zegt de 22-jarige Chemi Lhamo dat ze het doelwit is geweest van fervent online anti-Tibet pesterijen – iets wat volgens minstens één voormalig inlichtingenmedewerker een tactiek is die in overeenstemming is met de strategie van China om de politieke tegenstellingen te ondermijnen. Maar in een verklaring van afgelopen vrijdag ontkent het Chinese consulaat betrokken te zijn bij de online aanvallen maar veroordeelt niet de duizenden negatieve commentaren die Lhamo de laatste dagen hebben overspoeld.

Bron BNN.

Categorieën: Media, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu