De Amerikaanse fastfood gigant Kentucky Fried Chicken (KFC) opent januari volgend jaar haar eerste vestiging in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. China gaf bij uitzondering toestemming aan de keten in de streng gecontroleerde Himalaya-regio, waar buitenlanders speciale toestemming nodig hebben om die te bezoeken.
Kentucky Fried Chicken (KFC) tekende een contract met een winkelcentrum in het centrum van Lhasa. Tibet kende al enkele fastfoodsrestaurants, zoals het Chinese Dicos. Er zijn nauwelijks buitenlandse bedrijven in Tibet. KFC kreeg toestemming om een filiaal te openen in Lhasa vanwege het toenemen van het toerisme in Tibet. Onder wie veel buitenlandse toeristen die profiteren van een aanzienlijke verbetering van de infrastructuur, waaronder spoor, weg- en luchtvervoer met de afgelegen regio’s op het Tibetaanse plateau.
Paula Kuitenbrouwer zegt
Triest nieuws. Terwijl het in NL nieuws is dat kip wat minder antibiotica resistente bacteriën bevat, breidt de keten uit in Azië. (http://nos.nl/artikel/2073295-minder-resistente-bacterien-in-kippenvlees.html). Minder bacteriën, dus nog steeds kun je er ontstekingen, vooral in je blaas, van krijgen waar je niet meer van af komt (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2172372/Superbugs-chicken-causing-antibiotic-resistant-bladder-infections-linked-million-women-researchers-say.html)
Ondanks dat de WHO zegt dat vlees kankerverwekkend is, en dat kippenvlees bacteriën bevat en dat het milieu eraan kapot gaat en dat koeien meer bijdragen aan de opwarming van de aarde dan al het transport bij elkaar, blijven mensen eten alsof er niets aan de hand is. Maar er is heel veel aan de hand.
http://www.cowspiracy.com/ (of op Netflix)
bart zegt
er is niet heel veel aan de hand, er is te veel aan de hand. Ik kan het niet meer bijbenen. Even deze illusie uit mijn hoofd schudden.
Ja niet boos worden, ik weet het, deze illusie is de enige realiteit. Maar het is een beetje veel.