In de laatste VarkensvleesMonitor was al een sterke verbetering zichtbaar bij ALDI: het aanbod varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk steeg met maar liefst 27%. Hiermee maakte ALDI een belofte van begin 2016 deels waar.

Voor december is een verdere vooruitgang te verwachten, zodat ALDI in de top drie van de VarkensvleesMonitor terecht zal komen. In die top drie bij het varkensvlees staan nu Lidl, Albert Heijn en Jumbo, maar bij deze drie is sprake van stagnatie bij de transitie van gangbaar naar het Beter Leven Keurmerk.

Voorts verwacht ALDI dat nog in 2016 het hele assortiment kip afkomstig zal zijn van een trager groeiend ras (met minder gezondheidsproblemen) of door kip met het Beter Leven Keurmerk 1 ster (betere gezondheid en betere huisvesting). Het gaat bij kip om enorme aantallen dieren, dus dit soort stappen hebben grote gevolgen. Wel is het jammer dat ALDI niet gewoon geheel overgaat om het Beter Leven Keurmerk.

Voor 2017 heeft ALDI de ambitie om het in 2016 ingezette traject voort te zetten. Bij bijvoorbeeld varkensvlees heeft ALDI de eerste stappen gezet om varkensvleesproducten in andere categorieën als vleeswaren, conserven en diepvries van het Beter Leven keurmerk te voorzien.

Bron Varkens in Nood.

 

Categorieën: Dierenwelzijn, Voedsel
Tags: ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu