Varkens in Nood heeft een lijst samengesteld met ‘vijfsterren-varkensboeren’. Bij deze boeren leven alle varkens in een natuurlijke omgeving, worden jonge biggen niet weggehaald bij de moeder, en kunnen de varkens spelen en wroeten.

In Nederland zijn 28 varkensboeren die van Varkens in Nood vijf sterren krijgen omdat ze aan strenge eisen voldoen. Deze criteria garanderen dat de dieren tot de slacht een fatsoenlijk leven mogen leiden. Directeur Hans Baaij: “De mens houdt voor eigen nut miljarden productiedieren, ontneemt ze hun vrijheid en bepaalt hun lot. Het minste dat we daar tegenover kunnen stellen, is een fatsoenlijk leven voor die dieren.”

Op varkens in nood/varkensboeren vindt de consument een overzicht van de vijfsterren-varkensboeren die zich verspreid over Nederland bevinden. Sommige verkopen het vlees vanaf de boerderij, andere hebben een webwinkel of verkopen het op een lokale markt.

Doel

Door direct bij de boer te kopen, profiteert iedereen: de klant betaalt een eerlijke prijs, het varken heeft een eerlijk leven en de boer krijgt een eerlijk inkomen. Op deze manier kan de boer zijn werk blijven doen, of zelfs zijn bedrijf uitbreiden, en het goede voorbeeld geven aan andere varkenshouders. Zo zal de lijst van vijfsterren-varkensboeren volgens Varkens in Nood blijven groeien. De vijfsterren-varkensboeren werden gisteren (zondag 2 juli 2017) voor het eerst gepresenteerd in het radioprogramma Vroege Vogels.

Bron Varkens in Nood. Omslagfoto Pixabay.

 

Categorieën: Natuur, Dierenwelzijn, Voedsel, Misbruik, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk