Uit de Varkensvlees Monitor van Varkens in Nood over november blijkt dat het aanbod Beter Leven Keurmerk bij Aldi is gestegen van 15% naar 42%. Desalniettemin is per saldo het aanbod Beter Leven Keurmerk in de laatste maanden niet gestegen. In november was bijvoorbeeld bij Dirk ene achteruitgang van 8%.

De voornaamste conclusies op een rij:

  • ALDI heeft een grote stap voorwaarts gezet. ALDI beloofde in januari van dit jaar in 2016 over te gaan op het Beter Leven Keurmerk. Die belofte lijkt op de valreep (grotendeels) waargemaakt te gaan worden. De stijging is met 27% spectaculair. Voor december 2016 verwachten wij een verdere stijging.
  • Lidl blijft koploper; dit bedrijf staat vanaf begin 2016 bovenaan onze lijst, maar van enige vooruitgang is sinds april niets meer te bespeuren.
  • Het totale aanbod BLK is in november niet gestegen ten opzichte van oktober. Dat komt vooral door Dirk; die haalde het gemiddeld omlaag door 8% minder BLK vlees.
  • Al met al is het nog altijd teleurstellend wat de supermarkten van hun beloften waar maken. Er loopt een rechtszaak van Varkens in Nood tegen Dirk. Misschien helpen alleen dit soort middelen nog.

Het Beter Leven keurmerk geeft een indicatie voor het dierenwelzijn van de dieren. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de varkens.

Bron Varkens in Nood.

varkens-in-nood-november-2016-varkensvlees

 

 

Categorieën: Dierenwelzijn, Voedsel
Tags: ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu