Hij is hoogbegaafd, hij zal dat wel kunnen”. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, leidt hoogbegaafdheid niet meteen tot uitzonderlijke prestaties. Sterker nog, uit een enquête onder 300 hoogbegaafden blijkt dat 80% aangeeft zijn of haar potentieel niet volledig te kunnen benutten. Met grote gevolgen: de helft onder hen kampt met bore-out, een derde met burn-outverschijnselen. In dit baanbrekende boek doen prof. dr. Tessa Kieboom en prof. dr. ir. Kathleen Venderickx dan ook een urgente oproep om anders om te gaan met intellectueel talent en tonen ze hoe het potentieel van hoogbegaafden tot volle ontwikkeling kan komen.

Ze leggen de vele valkuilen bloot die aanwezig talent kunnen beperken en tegenwerken en reiken concrete tools aan die hoogbegaafde personen helpen om hun talenten te laten floreren. En dat is nodig: niet alleen zullen hoogbegaafde personen succesvoller en gelukkiger in het leven staan, ook als maatschappij kunnen we er enkel bij winnen.

Prof. dr. Tessa Kieboom is een autoriteit op het vlak van hoogbegaafdheid. Eerder schreef ze het basisboek Hoogbegaafd. Als je kind (g)een Einstein is, dat zijn weg vond naar vele tienduizenden lezers.

Prof dr. ir. Kathleen Venderickx heeft een internationaal topsportverleden en had jarenlang een voortrekkersrol in de energiesector.

Samen leveren ze pionierswerk in de ontwikkeling, aanpak en begeleiding van vele duizenden hoogbegaafde jongeren en volwassenen. Ze leiden Exentra vzw, het expertisecentrum hoogbegaafdheid in Antwerpen en zijn beiden als gastprofessor co-titularis van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

Uitgeverij Lannoo.

ISBN 9789401446884 | 208 blz. | € 19,99

 

 

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op Boeken – Vernieuwende kijk op hoogbegaafdheid

  1. Dolma schreef:

    hoe kan ik hen saboteren! regel nr 1 van christianimse. En begeren voor de zot houden, hen decourageren. jalousie! En volhouden in hun doen! Sorry ben slachtoffer.

  2. WAM van Loenen schreef:

    Hoogbegaafdheid? Waarin, is dan de vraag.

  3. EmmA schreef:

    dank voor deze boekbespreking. Ik ken weinig boeken over dit onderwerp.