Begin maart is de Nederlandse versie van het boek Freeing the heart & Mind van zijne heiligheid de 41ste Sakya Trizin (1945) voor het publiek beschikbaar. De titel is Het bevrijden van hart & geest. Aangemoedigd door de duidelijke en indringende leringen van Sakya Trizin heeft Sakya Thegchen Ling Den Haag  in 2015 het plan opgevat dit boek in het Nederlands te vertalen.

Het bevrijden van hart & geest is rijk aan tijdloze wijsheid. De inleiding van het boek is een lering van Sakya Trizin aan een jonge nieuwkomer die trachtte de geestelijke erfenis van deze grote meester te begrijpen. Daarnaast bevat het boek een uitleg van de lering Onovertroffen Mededogen van de Indiase heilige Virupa, een selectie van de commentaren op de lering Het loslaten van de vier gehechtheden en de boeddhistische kern-leringen van de vier edele waarheden, universeel mededogen en de juiste motivatie om te beoefenen. Ontwikkeld als het eerste deel van een opleiding voor studenten van de Sakya traditie, staat het desondanks op zichzelf als een uitstekende ingang tot de leringen van de Boeddha.

De dag van het uitbrengen van de Nederlandse versie, 9 maart 2017, is de dag dat Sakya Trizin het troonhouderschap en daarmee de titel Sakya Trizin overdraagt aan zijn oudste zoon, zijne heiligheid Ratna Vajra Rinpoche. Sakya Trizin betekent letterlijk troonhouder van de Sakya’s. De Sakya school dateert uit 1073 en is één van de vier belangrijkste scholen van het Tibetaans boeddhisme. Tijdens de dagen rond de ceremonie van troonoverdracht wordt de Nederlandse vertaling door vertegenwoordigers van Sakya Thegchen Ling Den Haag aan de 41ste Sakya Trizin aangeboden.

De adviezen van Sakya Trizin inspireren om de levende kracht van deze leringen in ons dagelijks leven te integreren. Sakya Thegchen Ling Den Haag wil met deze vertaling de kostbare leringen van deze leraar toegankelijk maken voor degenen die er de voorkeur aan geven of die alleen in het Nederlands lezen en zo deze kostbare lessen met vele anderen te delen ten behoeve van het welzijn van alle levende wezens.

Het boek is te koop via www.sakya.nl en kost €19,95.

 

Categorieën: Boekbespreking, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk