Sta je vaak moe op en heb je onvoldoende energie om de dag door te komen? Je bent niet alleen. Onderzoek toont aan dat bijna 20 procent van de mannen en 30 procent van de vrouwen regelmatig last heeft van vermoeidheid. Toch kun je zelf heel veel doen om je energie op peil te brengen.

Huisarts Bruno Ariens zet volgens uitgever Lannoo op een heldere en toegankelijke manier de vier pijlers van een goede energiebalans op een rij: gezond eten, minder piekeren, meer bewegen en beter slapen. Hij scheidt mythe van waarheid en geeft evidence based handvatten en oefeningen waarmee je onmiddellijk zelf aan de slag kunt gaan.

Dit boek wijst je de weg naar een gezonder evenwicht tussen draagkracht en draaglast. Voor elk van de vier pijlers geeft de auteur theoretische achtergronden en praktische tips waarmee iedereen aan de slag kan.

-Tom Declercq, huisarts en praktijkassistent aan de Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg van de UGent

Een totaalaanpak voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken.

– prof. dr. Dominique Hansen, hoogleraar Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Hasselt

Een ideale gids voor iedereen die wordt geconfronteerd met het probleem vermoeidheid en die wenst iets aan zijn of haar levensgewoonten te veranderen.

– prof. dr. Roy Remmen, huisarts en hoogleraar Huisartsengeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen.

Bruno Ariens is huisarts en veelgevraagd spreker. Hij schreef meerdere populaire boeken over beter slapen en verdiepte zich in de vele facetten van een beter energiemanagement.

Uitgeverij Lannoo – ISBN 978 94 014 6616 5 | paperback | € 19,99

 

Categorieën: Boekbespreking, Gezondheid, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk