Mindfulness is razend populair, maar helaas leidt die populariteit ook tot talloze misverstanden en valse verwachtingen. Want nee, mindfulness is geen manier om je te ontspannen, het is geen techniek om te stoppen met denken (integendeel!) en het maakt je geen beter mens. Edel Maex, dé autoriteit op het gebied van mindfulness, geeft met dit boek duidelijkheid.

Begin jaren 2000 maakte Nederland kennis met mindfulness via onder meer het werk van Edel Maex. Tegenwoordig is deze boeddhistisch geïnspireerde meditatietraining uitgegroeid tot een wereldwijde hype, met heel wat misverstanden tot gevolg. Tien jaar na zijn bestseller Mindfulness keert Edel Maex terug naar de kern van mindfulness. Stap voor stap onderscheidt hij zin van onzin, ondersteund door de speelse cartoons van Ardan Timmer.

Het begon met mensen die in hun meditatiepraktijk een manier gevonden hadden om met pijn om te gaan, met verdriet, met ziekte, met al die dingen die het leven ons ongevraagd brengt. Het kreeg de naam mindfulness. De eerste jaren moesten we moeite doen om uit te leggen wat dat was. Toen kwam de hype, met alle misverstanden en valse verwachtingen van dien. Nu moeten we dan ook vooral moeite doen om uit te leggen wat mindfulness niet is.

Edel Maex is psychiater, zenleraar en een van de grondleggers van het werken met mindfulnesstraining in de Lage Landen. Hij leidt al meerdere jaren een zengroep in Antwerpen. Beeldend kunstenaar, cartoonist en zenleraar Ardan Timmer tekent onder meer voor het Boeddhistisch Dagblad.

Uitgever: Lannoo
ISBN 9789401448574 | Paperback | 56 blz. | € 14,99
Wat mindfulness niet is en wat dan wel

 

 

 

Categorieën: Boekbespreking, Mindfulness
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk