Wat als je enkele jaren na de geboorte van twee gezonde kinderen ineens een tweeling krijgt? Wat als blijkt dat een van de twee het Syndroom van Down heeft? Wat als hij plotseling erg ziek wordt? Wat als hij overlijdt? Wat als je plotseling een uitvaart moet regelen? Wat als je opeens een rouwende moeder bent?

Mirjam Louwen van Bekkum (35) had weleens verhalen gelezen over ouders die een kindje met een handicap kregen. Ook in haar nabije omgeving werden er kinderen met een handicap geboren. Ze vroeg zich dan af hoe ze moest reageren naar de ouders. Moest ze hen feliciteren of juist haar steun betuigen? Ze las ook weleens over een kind dat overleed. Wat vreselijk voor de ouders, hoe konden zij verder leven?

Toen overkwam het Mirjam zelf. In FLORIAN is niet voorbij schrijft ze over het jaar 2018, waarin ze haar zoontje Florian in de armen mag sluiten, maar ook weer los moet laten.

In FLORIAN is niet voorbij neemt Mirjam Louwen- van Bekkum de lezer mee in haar verhaal. Het jaar 2018 begon zo mooi, maar eindigde dramatisch. Ze is openhartig over haar verdriet en schuldgevoelens, over de lieve maar vaak ook schokkende reacties van buitenstaanders, over hoe haar jonge kinderen omgaan met de dood van hun broertje en over hoe Florian toch een mooie en eervolle plek krijgt binnen haar gezin.

Behalve die van Florian is Mirjam Louwen – van Bekkum (35) ook moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 1, 3 en 5 jaar. Ze is getrouwd en woont in Haarlem.

Op maandag 7 oktober 2019 verschijnt bij uitgeverij Aarde het boek: Florian is niet voorbij. Hoe je immens verdriet kunt omzetten in een hoopvolle toekomst.

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Boeken – Florian is niet voorbij

  1. Paula schreef:

    Lieve redactie, Mirjam blijft moeder van vier kinderen hoor, ook al is er eentje naar de sterren. Willen jullie dat corrigeren in de tekst? Mijn reactie mag dan weer weg. Dank! Paula, een twittervolger van Mirjam.