Vergeet stress, burn-outs en een overbelast brein. De grootste uitdaging van deze tijd is volgens psycholoog en auteur Mark Tigchelaar een gebrek aan focus. Wanneer we geen grip op onze aandacht hebben, waaien we met alle winden mee, kost het meer tijd om ons werk te doen en neemt de stress toe. Op de lange termijn vergroot het zelfs de kans op een burn-out, schrijft Tigchelaar in zijn boek Focus aan/uit.

Afdwalen tijdens gesprekken, aan het einde van de pagina erachter komen dat je eigenlijk geen idee meer hebt waar de tekst over ging en moeite met in slaap vallen omdat je blijft nadenken over die onafgemaakte taken. Focus is de missende schakel als het gaat om het voorkomen van stress. Een factor waar tot op dit moment nog niemand naar heeft gekeken.

De uitgever: ‘Wanneer we een pauze nemen, kijken we vaak op ons telefoon. Dit is geen pauze, dit is voor onze hersenen exact hetzelfde als doorwerken. “Dit is precies de reden waarom ik zo vermoeid uit school kwam,” aldus Stephanie. Ze is 16 jaar en behoort tot de groeiende groep tieners met een burn-out. Ze krijgt 600 Whatsapp-berichten per dag.’

Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek, voorbeelden uit de praktijk en praktische tools zien hoe ons brein werkt en hoe we dat kunnen inzetten om meer rust, overzicht en controle te krijgen in de hectiek van de dag. Je ontdekt welke 4 concentratielekken er zijn en hoe je deze dicht. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, makkelijker onze aandacht vast kunnen houden en meer in het hier en nu kunnen zijn. Geen zweverig gepraat, maar praktische tips uit de neuropsychologie.

  • hoe je slimme ‘brain hacks’ inzet om niet meer af te dwalen
  • hoe je met het ‘MTW’-principe structureel meer gedaan krijgt
  • hoe je kunt afsluiten voor zelfs de luidruchtigste collega
  • hoe je de denkmachine stopt en energiek naar huis gaat
  • hoe je met de juiste voedingsmiddelen je beter kunt concentreren

Mark Tigchelaar studeerde neuropsychologie en begeleidt kenniswerkers, ondernemers en topsporters om hun prestaties te verbeteren. Hij geeft veel trainingen en wereldwijd hebben meer dan 100.000 mensen zo’n training bij hem gevolgd. Eerder schreef hij de boeken Haal meer uit je hersenen en Lezen, weten en niet vergeten. Zijn boeken zijn in zes talen verschenen.

AUTEURS:MARK TIGCHELAAR MET OSCAR DE BOS
AANTAL PAGINA’S:280
UITVOERING:PAPERBACK
ISBN:978 90 00 35969 1
PRIJS:€ 20,00
ISBN E-BOOK:978 90 00 36537 1
PRIJS E-BOOK:€ 12,99
GENRE:PSYCHOLOGIE
IMPRINT:SPECTRUM

 

Categorieën: Boekbespreking, Gezondheid, Zorg, Geluk
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu