Begin maart verschijnt bij uitgeverij Karnak de vertaling van een tekst van Longchenpa. Het is een schitterend gebonden boek met een rood leeslint, voorlopig de laatste in de serie van vertaalde dzogchen teksten.

De Vier vormen van vertoeven is een unieke tekst die geschreven werd door Longchenpa, de belangrijkste Tibetaans boeddhistische leraar uit de veertiende eeuw.

In poëtische en kristalheldere bewoordingen beschrijft hij vier kwaliteiten – ongrijpbaarheid, openheid, spontaniteit en één-zijn – die kunnen leiden naar het volledig aanwezig-zijn in het moment zelf. Wanneer je ontspant in de directheid van het ervaren worden alle gebeurtenissen een spel van transparante verschijnselen. De doorschijnende helderheid die dan ontstaat, wordt ‘helder gewaarzijn’ (Tib. rigpa) genoemd, het innerlijke ontwaken voor de hart-essentie van het boeddhisme.

De vertaling en uitleg van deze prachtige tekst en de bijbehorende dzogchen meditatie instructies worden gegeven door Robert Hartzema en Marjan Möller.

De vier vormen van vertoeven.
ISBN 97890 6350 112 9.
Gebonden met leeslint, 224 blz.
Prijs € 23,50

Eveneens verscheen bij deze uitgeverij de 4e druk van de heldere en creatieve handboek voor boeddhistische meditatie en het ontwikkelen van oplettendheid [ mindfulness]:

Chögyam Trungpa,
Het pad is het doel
ISBN 97890 6350 114 3   140 blz.
Prijs € 17,50

De boeken zijn door de boekhandel te bestellen bij het CB.

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk