Meester Zong Xing, vice-voorzitter van de boeddhistische vereniging van China, heeft gisteren tijdens een voorbereidende bijeenkomst van het World Buddhist Forum bij Lingshan Mountain in China opgeroepen tot een groter bewustzijn bij het gebruikmaken van technologie om het boeddhisme te verspreiden. Het forum, dat vandaag begint en waaraan meer dan duizend boeddhisten uit tweeënvijftig landen deelnemen,  wil zich richten op het gebruik van internet en nieuwe media om de boeddhistische leer onder de aandacht te brengen van mensen.

Boeddhisme verspreidt een positieve energie op het internet en kan mensen helpen om beter om te gaan met schadelijke informatie, is de boodschap. Meester Xuecheng, president van de boeddhistische vereniging van China, is een van de eerste boeddhistische leraren in China die een eigen blog en een microblog-account heeft. Hij heeft meer dan 325.000 volgelingen op Sina Weibo, het Chinese equivalent van Twitter. Zijn online gedachten zijn in elf talen te lezen.

De organisatoren hopen dat door de uitwisseling van gedachten en ideeën de charme van de traditionele Chinese cultuur zal worden weergegeven en boeddhisten over de hele wereld zal verenigen in een gemeenschappelijk doel. Het eerste Chinese internationale forum van het boeddhisme werd georganiseerd door boeddhisten in Hong Kong en Macau in 2005. De volgende afleveringen vonden plaats op het Chinese vasteland in 2006, 2009 en in Hong Kong in 2012.

Bron China Daily.

 

 

Categorieën: Sociale media, Boeddhisme, Onderwijs, Media, Dharma en filosofie
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk