De Dalai Lama heeft gisteren op een conferentie in Malmö, Zweden, gezegd dat Europa aan de Europeanen toebehoort en dat vluchtelingen naar hun geboorteland moeten terugkeren om dat weer op te bouwen. ‘Heet de vluchtelingen welkom, help ze, onderwijs ze, maar uiteindelijk moeten zij hun eigen land ontwikkelen,’ stelt de spirituele Tibetaanse leider.

De Dalai Lama- die officieel geen politiek getinte uitspraken kan doen omdat de politieke verantwoordelijkheid voor het beleid van de Tibetaanse regering in ballingschap bij de premier Lobsang Sangay berust, deed zijn uitspraak drie dagen nadat de extreemrechtse populistische partij Zweden Democraten afgelopen zondag een enorme winst boekte bij de algemene verkiezingen van het land. De anti-immigratiepartij staat op de derde plaats, achter de sociaal-democraten van premier Stefan Lofven en de conservatieven van de oppositie in Noorwegen, dat in 2015 het hoogste aantal asielzoekers per hoofd van de bevolking in Europa binnenhaalde.

De Dalai Lama is zelf een migrant in India, hij ontvluchtte in de jaren vijftig van de vorige eeuw Tibet, om uit handen te blijven van de Chinese troepen die Tibet bezetten. Hij deed zijn uitspraak in een stad waar een grote migrantenbevolking woont. De Dalai Lama – die in 1989 de Nobelprijs voor de vrede won – vindt dat Europa “moreel verantwoordelijk” is voor het helpen van “een vluchteling die echt gevaar loopt voor zijn leven”. ‘Maar ik denk dat Europa aan de Europeanen toebehoort’, zei hij.

Bron BNN.

Categorieën: Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk