Een monnik kwam bij zijn leraar en zei:
‘Meester, ik geloof niet in wedergeboorte’.
‘Ach ja’, zuchtte de meester …
‘Misschien in een volgend leven’

Boeddhistisch mopje

Ehipassiko Lieven OstynOp vrijdag 23 oktober is Lieven Ostyn te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Antwerpen. In deze interactieve lezing ontleent Lieven komische beelden en verhalen uit mystieke tradities zoals taoïsme, advaita, soefisme, chassidisme en zen.

Reeds als kind was Lieven geïnteresseerd in religie maar wat hij hierin miste was vreugde, lichtvoetigheid en humor. Deze eigenschappen vond hij later wél terug in de mystieke tradities. Als karate-beoefenaar ontdekte hij het belang van meditatie. Hij studeerde geneeskunde om de invloed van meditatie op de gezondheid te doorgronden.

In zijn praktijk als arts richt hij zich vooral op het zelfgenezend vermogen van de patiënt. Hij is docent Anatomie aan de Levensschool en geeft vorming ‘Zen in Zorg’ aan het UZ Gent. Een glimlach en een vleugje humor beschouwt hij als een belangrijk instrument in therapie en bij het lesgeven.

Hij ging in de leer bij twee meesters: Douglas Harding (The Headless Way) en Maarten Houtman (Zen als leefwijze). Lieven ontwikkelde een vorm van meditatief boogschieten. Met pijl en boog begeleidt hij sinds twintig jaar zengroepen en geeft workshops in meditatiecentra en universiteiten in binnen- en buitenland.

Vrijdag 23 oktober 2015 van 20 tot 21.30 uur, Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen.

Categorieën: Cartoons, Boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Spirituele humor

Menu