Het aantal zelfverbrandingen en verdachte sterfgevallen in het door China bezette Tibet blijft volgens buitenlandse bronnen doorgaan.

Op 27 juni probeerde de 40-jarige vrouw Dekyi Choezom in de regio Kyigudo in Oost-Tibet zichzelf  van het leven te beroven door zich in brand te steken. De vrouw overleefde de poging en ligt nu zwaargewond in een ziekenhuis. Hoewel het een protestdaad lijkt tegen de bezetting van haar land, is dat niet bevestigd. Sinds 2009 hebben volgens buitenlandse bronnen minstens 42 Tibetanen zichzelf in brand gestoken uit protest tegen de Chinese overheersing. De meesten overleden.

Op 1 juli werd in een greppel in de buurt van een politiebureau in Palung County Drakmar het dode lichaam van de 43-jarige boeddhistische monnik Drakmar Phelgye gevonden. Hij verbleef in het Xaichong klooster en werd al sinds 20 juni vermist. Volgens buitenlandse persbureaus heeft de politie in een verklaring toegegeven dat een politieagent, genaamd Ma, in paniek de monnik heeft vermoord toen de agent door hem in het klooster werd betrapt bij het stelen van een kluissleutel.

Categorieën: Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk