Mijn boeddhistische leraar had er goed de ziekte in, was vertoornd, als de sanghaleden in een pauze tijdens de studie gezellig zaten te keuvelen, een praatje pot zogezegd. Een beetje roddel ook onder de mom van herinneringen ophalen.

Met loze kletspraat scoor je niet hoog in het boeddhisme.

Tegenwoordig heb je naast mondmaskers ook oormaskers zodat het verplaatsen van gebakken lucht het brein en de rest niet schaadt.

Blijf gezond.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak,  woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen is waargenomen, het abonnement op te zeggen. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren maar niet weten waartegen. Het boeddhisme de rug toe te keren.  Of aan de drugs te gaan. En zo gaat het maar door.

Categorieën: Joop Hoek, Boeddhisme, Geluk, Columns
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

5 reacties op Het jaar 2020 – dag 273 – loze kletspraat

 1. Joppe van der Spoel schreef:

  Geniaal!

 2. Henk van Kalken schreef:

  ‘Met loze kletspraat scoor je niet hoog in het boeddhisme.’
  Vandaar dat ik me zo in dzogchen thuis voel. Loze kletspraat heeft namelijk dezelfde natuurlijke aard als diepzinnig of verlicht gepraat. Het verschil wordt door het oordelende brein gemaakt.

  • kees moerbeek schreef:

   Kost dat nou, zo’n dzogchen-app, Henk? Of is er een dzogchenimplantaat?

   Hoe is het met de vergoeding ervan via de ziektekostenverzekering? Zo’n rare vraag is dat niet mindfulness wordt door sommige verzekeringen vergoed.

   • Henk van Kalken schreef:

    Kees, ik ga hier alleen over in gesprek als je met iets zinnigs komt en geen cynische one-liners die kant noch wal raken.
    Niettemin: een vriendelijke groet.

 3. Gea schreef:

  Waar kan je die kopen?