DUIF

Rondvliegers, jullie klagen over grote vermoeidheid. Dat snap ik wel want in je hoofd staat in steen gebeiteld ‘Ik ben De Geest’. Om je linkerpoot zit een ring met ‘Begeesterd Lichaam’ erin gegrift en om de rechter een ring met ‘Belichaamde Geest.’ Geen wonder dat jullie de uitputting nabij zijn. Met zo’n vracht kun je wel opstijgen, daarvoor hebben je vleugels slagkracht genoeg. Maar landen gaat niet omdat je knieën breken onder de zware last. Ik zou zeggen: kappen en overboord ermee.

Doorvliegers, leg eens uit hoe je het zelf ziet. Is je geest de vertegenwoordiger van De Geest? Is oplettendheid van je belichaamde geest de toegang tot De Geest? Is De Geest de vader van je begeesterde lichaam? Zo ja, wie is dan de moeder? Is De Geest een familie bestaande uit vader, moeder en kuiken? Moet dat kuiken dan een mannetje of vrouwtje zijn? Allemaal vragen die elkaar veronderstellen en weer oproepen.

Hou er toch mee op, sluit vrede met jezelf. Laat al die gewichtige woorden voor wat ze zijn. Laat ze los, ze gaan dan vanzelf overboord. Dat vliegt gemakkelijker en landen wordt een fluitje van een cent.

Categorieën: Fabels, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk